Weerdinge – Voetbalvereniging Weerdinge krijgt als eerste voetbalvereniging in de gemeente Emmen en Drenthe LED verlichting rondom het trainingsveld! Na een jaar durende zoektocht naar het beste product en prijsverhouding en vele gesprekken heeft v.v. Weerdinge afgelopen week de opdracht gegund aan Ecobility Benelux BV te Waalwijk. De verwachting is dat over acht weken de armaturen geleverd en aangebracht zijn. De vereniging zal het verbruik gaan monitoren en het sportpark beschikbaar stellen als referentiesportpark voor belangstellenden.

Gemeente Emmen, verhuurder van het sportpark, heeft in december toestemming gegeven om de bestaande masten te mogen gebruiken om de LED armaturen aan te brengen rondom het trainingsveld. De gemeente Emmen was positief over het initiatief van v.v. Weerdinge en zag het project als een pilot voor eventuele andere verenigingen in de toekomst. Een voordeel voor de gemeente is dat er geen onderhoud meer hoeft te worden uit gevoerd. De nieuwe lampen hebben namelijk een theoretische levensduur van 50.000 branduren tegenover 10.000 uren met de huidige lampen. Plaatselijk Belang Weerdinge is ook voor de realisatie belangrijk geweest door het project financieel te steunen en om het belang van leden en dorpsgenoten. Omwonenden van het sportpark zullen namelijk door de aanschaf van LED minder strooilicht ervaren ten opzichte van de huidige energieverslindende lampen.

Door de vervanging zal v.v. Weerdinge meer dan de helft besparen op de jaarlijkse energiekosten. LED verlichting is tevens goed voor het milieu. LED verlichting zoals het in Weerdinge wordt aangebracht levert namelijk een CO2-reductie op van 3600 kg per jaar.

“Dit resultaat biedt grote mogelijkheden voor de toekomst van v.v. Weerdinge en onze leden!”, aldus penningmeester Jeroen Hengeveld. “Met een besparing van zo’n 60% op het elektriciteitsverbruik kunnen we het voetbal in Weerdinge voor de leden zeer betaalbaar houden in vergelijking met andere verenigingen om ons heen!”

De kantine en kleedkamers zijn afgelopen maand al voorzien van LED verlichting. De financiering van LED verlichting in kleedkamers en kantine is mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Stimuleringsfonds van de Rabobank. Voorzitter Jan Busscher heeft eigenhandig alle spots en tl-verlichting omgebouwd om deze te voorzien van LED verlichting. Ook kantine en kleedkamers zijn dus toekomst gereed en leveren een positieve bijdrage aan de besparingen op de huidige energierekening.