Notice: Undefined property: Joomla\CMS\Categories\CategoryNode::$link in /home/vvweerdi/domains/vvweerdinge.nl/public_html/plugins/content/fb_tw_plus1/fb_tw_plus1.php on line 269

De nadagen van het jaar 2017. Het wordt weer herfst! Het sportpark zal over enkele dagen prachtig rood en geel verkleuren. Een periode breekt aan waarin het blad zal vallen en het weer spannend wordt of er zondags gespeeld kan worden! In Weerdinge vaak wel. De zandachtige ondergrond zorgt er voor dat het water snel infiltreert in de bodem. De velden zijn dan ook vaak gewoon bespeelbaar. Ook het trainingsveld, want die dienen we al twee jaar zelf te onderhouden. Met enkele vrijwilligers en vakkundige kennis op gebied van beluchten, bemesten en inzaaien van Erik Joling wordt het trainingsveld elke week zeer intensief gebruikt. Zelfs intensiever dan het hoofd- en bijvelden van de gemeente. Met dit gegeven mogen we trots zijn dat het elke week weer goed tot redelijk bespeelbaar is! Dank voor een ieder die zich hiervoor inzet!

De vakantie is weer voorbij! Er is weer gestart met een nieuw voetbalseizoen in augustus. Maar vrijwilligers hebben in de zomervakantie niet stilgezeten! In zeven weken tijd heeft de kantine een ware metamorfose ondergaan. De bar is er onder andere uit gesloopt en weer opnieuw opgebouwd van steen en steenstrips. De kleedkamers zijn gemoderniseerd. Ook het plafond is vervangen en voorzien van een nieuw geluidsysteem en LED verlichtingspanelen. Met een aantal handige vrijwilligers is er hard gewerkt om de kantine gereed te krijgen en dit is gelukt. We willen dan ook iedereen bedanken voor de inzet om het te maken tot een van de mooiste kantines van zuidoost Drenthe!

Nog even en we mogen weer…

Het voetballen is, op een aantal toernooitjes voor senioren en jeugdteams na, al geruime tijd voorbij. De gezamenlijke jeugd van Weerdinge en Valthe heeft, zoals al vele jaren, weer een prachtig zomervoetbalkamp gehad op het sportpark in Valthe. Sport en spel wisselden elkaar gedurende de dagen af en daar horen natuurlijk ook lange nachten zonder veel slaap, veel snoep en zonder tandenpoetsen naar bed bij! De kinderen hebben genoten en het bestuur wil dan ook de ouders en vrijwilligers en sponsoren bedanken voor hun inzet om dit mogelijk te maken voor de kids.

 

De “transferperiode” voor amateurteams sloot op 15 juni. Dat betekend dat spelers een vrijwillige overgang kunnen maken naar een andere club. Enkele spelers van het eerste elftal van v.v. Weerdinge hebben de keuze gemaakt om hun sportieve doelstellingen elders te beproeven. Een aantal spelers hebben door omstandigheden al eerder hun sportieve inzet moeten staken en hebben nu de kans gehad om zich in te laten schrijven bij een andere club of uit laten schrijven bij Weerdinge. Maar door een actieve technische commissie en hoofdtrainer zijn de vertrokken posities weer ingevuld door een mix van ervaren spelers en jonge talenten te benaderen om voor onze prachtige vereniging te komen spelen. Met de komst van deze kanjers hebben we een prima prestatief team op papier om de 3e klasse in te kunnen en de strijd aan te gaan.

We gaan 30 juni nog officieel afscheid nemen van de vertrekkende spelers met alle elftalspelers, partners, onze zeer belangrijke vrijwilligers, eventuele ouders en vaste supporters bij het Dorpscafe van Henk en Irene aan de Dorpsstraat. We willen ze bedanken voor hun inzet en succes wensen bij hun volgende vereniging.

 

Omdat een avond feest maken te laat wordt voor onze jeugdleden Mats en Duuk Stuulen wil het bestuur hen  in het bijzonder bedanken voor hun jarenlange lidmaatschap bij onze vereniging. We wensen de broers Stuulen, hun ouders en natuurlijk hun zus veel woon- en sportief plezier in Ter Apel en hopelijk zien we jullie nog eens terug op ons sportpark!

 

We kunnen alvast aankondigen dat onze verenging meedoet met de Rabobank Clubkas Campagne in de periode van 3 t/m 18 oktober. Dit houd in dat u als klant van de Rabobank een stemcode krijgt per post en we vragen u dan op ons doel te stemmen. Als we op deze manier veel stemmen kunnen ophalen krijgen we een deel van het budget van €100.000 dat de Rabobank hiervoor beschikbaar stelt. We zouden graag het gasverbruik van de kleedkamers willen reduceren door er een andere warmwatervoorziening te installeren. We komen hier na de vakantie in de uitgave van augustus nog uitgebreid op terug.

 

In dezelfde periode in oktober heeft v.v. Weerdinge zich opgegeven bij de Mediamarkt Emmen voor een E-sport toernooi. Een week lang staat er een Playstation 4 spelconsole in de kantine waar leden en dorpsgenoten hun skills kunnen laten zien in het voetbalspel FIFA18 die in september uitkomt. De beste speler van v.v. Weerdinge op de spelconsole dingt mee naar de finale in november.

Ook hierover meer in augustus!

 

Het bestuur en hun leden wensen iedereen een hele fijne vakantie toe!

 

 

Met sportieve groet,

 

Het bestuur.

Een seizoen met allemaal winnaars!!! 

Het is al weer even geleden dat de grootste verenging van het dorp van zich heeft laten horen. Het seizoen is inmiddels ten einde en er is genoeg gebeurd in de tussentijd!

 

Want wat hebben we een afsluiting van het seizoen gekend! Het eerste elftal is gepromoveerd door in twee duels sterker te zijn dan Bellingwolde! De eerste wedstrijd gingen we in de bus naar Bellingwolde waar we met 1-2 de winst meenemen naar Weerdinge. Hemelvaartsdag was geel-zwart gekleurd op sportpark de Luwte! De wedstrijd werd met 4-1 gewonnen met werkelijk stuk voor stuk schitterende doelpunten. De promotie naar de 3e klasse was een feit. Wat een feest hebben we gevierd met livemuziek samen met feestvierende spelers, leden, familie en overige voetballiefhebbers. Dit ging de volgende dag nog vrolijk door met de spelers, begeleiding en overige belangstellenden van het eerste elftal. Excuses voor de eventuele overlast van muziek in het dorp, maar een zo’n heuglijk feit konden we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Na 6 jaar keert v.v. Weerdinge namelijk terug in de 3e klasse. Een prachtig resultaat voor deze dorpsvereniging!

 

Ook het tweede elftal had door het kampioenschap van Nieuw Buinen een periodetitel. De eerste wedstrijd was gepland in het weekend dat het team naar Texel ging voor het toernooi. De reis naar Texel ging door maar het toernooi kon niet worden gespeeld. Er moest op zondag worden aangetreden tegen SC Stadspark 2. Geen makkelijke tegenstander en dat werd na een zwaar trainingsweekend wel duidelijk. Het werd 7-0. Op zich niet erg want na het kampioenschap van verleden jaar en een eventuele promotie dit jaar zou het volgend seizoen erg moeilijk maken. Ook het 2e team kon terugkijken op een geslaagd seizoen met uiteindelijk een 4e plek achter Dalen, Raptim en Nieuw-Buinen.

 

Het 3e team had het wat moeilijker dit seizoen. Ze zijn 3e geworden dit seizoen, maar dan wel van onderaf gezien. Ondanks een matig en onregelmatig seizoen zal het succes volgend seizoen wel weer behaald worden.

 

Het zaalteam is 3e geworden in de competitie. De laatste wedstrijden zijn met een minimum aantal spelers begonnen door blessures en voorrang voor veldwedstrijden. Desondanks zijn er weer meer punten bij elkaar gespeeld dan vorig seizoen.

 

En dan de dames! De dames spelen 7x7 en zijn zonder een verliesduel te spelen kampioen geworden na drie van de vier speelrondes te hebben gespeeld.. Deze hechte groep enthousiaste dames zijn na een voetbalseizoen met elkaar getraind en wedstrijden gespeeld te hebben kampioen geworden. Een unicum voor de vereniging waar we heel trots op zijn.

 

De jeugdteams hebben weer een heel goede 2e seizoenhelft gespeeld. De leden tot 9 jaar zijn kampioen geworden en hebben dit luid toeterend laten weten in het dorp. Een prachtig resultaat voor deze talenten voor de toekomst! De overige jeugdteams hebben dapper meegedaan om de prijzen maar helaas waren de tegenstanders iets sterkers.

 

Het seizoen is op een aantal toernooitjes na ten einde. Door een aanpassing in de speelkalender van de KNVB begint het seizoen nu later en zal ook later eindigen. We beginnen weer in september en eindigen in het laatste weekend van juni. Een verschuiving van een maand. Op zich logisch aangezien er bij het begin van de voorbereiding en competitie nog veel leden op vakantie zijn en als de velden er het mooist bij liggen in april/mei wordt er al weer gestopt met voetbal.

Als er nog belangstelling is om bij v.v. Weerdinge te spelen neem dan voor 15 juni contact op met een van de leden of bestuursleden. Ze willen je vast verder helpen om lid te worden van deze mooie vereniging!

 

 

Met sportieve groet,

 

Het bestuur.

Weer een jaar voorbij! Op naar een nieuwjaar!       

Helaas waren we afgelopen maand te laat met het aanleveren van kopij om het nieuws vanuit de vereniging met jullie als lezers van deze dorpskrant te kunnen delen. Het was een wat bewogen periode op het laatst van november, waardoor het helaas niet gelukt is. De reden was dat het bestuur en technische commissie de beslissing heeft moeten nemen om afscheid te nemen van de hoofdtrainer na 3,5 jaren. De goede samenwerking met een groot aantal spelers liep op het einde. Het bestuur en technische commissie heeft zaken moeten afwegen en dan betekend het vaak in de voetballerij dat de samenwerking met de trainer wordt gestopt, voordat leden een keuze gaan maken. Dit gebeurd bij trainers in het betaalde voetbal, maar dus ook bij v.v. Weerdinge.

Er wordt hard gewerkt…

..aan de toekomst van voetbalvereniging Weerdinge! Er zijn inmiddels al twee douches volledig voorzien van nieuw sanitair en leiding- en tegelwerk. Een derde kleedkamer volgt in de eerste week van november en de scheidsrechterruimte en de laatste kleedkamer zal in december worden uitgevoerd. Met deze planning kunnen alle leden en bezoekers gebruik blijven maken van de kleedkamers en komt het speelschema niet in het gedrang. Het douchewater zal worden bediend door wanddrukkers, zoals ook in zwembaden en de meeste sporthallen wordt gebruikt. Hiermee wordt er ook bespaard op het waterverbruik aangezien een stromende kraan in de oude situatie in de praktijk meer water verbruikt dan dat men gemiddeld drie keer op een drukker drukt. Tevens is de installatie volledig legionella-proof gemaakt aangezien we na de overdracht eigenaar zijn geworden van de installatie en de verantwoordelijkheid niet meer bij de gemeente ligt.

 

 

De kop is er af….!
Wat een start voor de voetbalvereniging van het nieuwe seizoen! We hebben veel te melden.        

Er is heel veel gebeurd in een maand. Op sportief gebied maar ook om het voetbal heen hebben we niet stil gezeten.

Zo zijn er zonnepanelen aangebracht op het sportpark. Samen met de tennisvereniging gaan we door middel van zonne-energie het elektriciteitsverbruik compenseren. Goed voor het milieu en goed voor de portemonnee. Zo hebben we in september al een aantal mooie zonnige dagen gehad en via een app op de telefoon is te zien dat al het verbruik in september gecompenseerd is. We kijken nog naar de mogelijkheden om het via een display te tonen aan het aanwezige publiek.

Nieuw seizoen, nieuwe kansen!         

Na een maand van intensief trainen staat in het eerste weekend van september de eerste competitiewedstrijden weer op de kalender. Na het verwelkomen van een groot aantal nieuwe leden heeft het bestuur en de teams, na een aantal jaren van afwezigheid, weer een vierde seniorenteam ingeschreven! Een prachtig resultaat en wederom een feit dat de vereniging nog steeds groeiende is. De drie bekerwedstrijden tegen buurtverenigingen Valther Boys, NWVV en Titan zijn door het eerste elftal allemaal met overtuiging gewonnen. Ze zijn dan ook door naar de volgende ronde. Het tweede team heeft gewonnen van KSC en circa 2 uur voor de wedstrijd heeft VKW afgezegd en daardoor is het 2e team ook door naar de volgende ronde.

 

Seizoensafsluiting

Helaas heeft het 1e elftal de tweede wedstrijd tegen CEC niet met een gelijk spel of winst uitgespeeld. Een 3-0 verlies op het eigen sportpark was helaas niet genoeg om te promoveren naar de 3e klasse. In de tussentijd zijn er wel vele spelers uit de regio gecharmeerd van het spel van de eerste selectie en de goede sfeer van de vereniging. Met het sluiten van de transfermarkt zijn er al acht nieuwe spelers lid geworden van onze vereniging en gaat er niemand de club verlaten. Mede hierdoor gaan we volgend jaar weer meedoen om de prijzen! Het 2e team was door het kampioenschap al gedegradeerd en zal volgend jaar een klasse hoger spelen. Door de toename van leden zal er worden gekeken of er wellicht een 4e team kan worden ingeschreven. Hiervoor zijn nog enkele leden nodig. Dus als je je ook wilt aansluiten bij een sportief of recreatief team in Weerdinge meld je dan aan! Daar waar iedereen met een krimp van leden te maken heeft kunnen we met trots noemen dat v.v. Weerdinge nog steeds een groei kent.

Op naar één groot feest…

Sportief gezien gaat het prima met de senioren- en de jeugdteams! Het eerste elftal heeft de nacompetitie gehaald en zal tot het laatst strijden om promotie naar de 3e klasse. Het tweede team kan het kampioenschap niet meer ontgaan en zal waarschijnlijk bij het drukken van dit boekje kampioen zijn geworden. Het 3e team speelt in de middenmoot mee doordat er zowel gewonnen, als verloren wordt. De jeugd gaat ook prima. Met enkele teams wordt er bovenaan meegespeeld om het kampioenschap. Het wordt nog spannend maar het ziet er heel goed uit voor de jongste talenten! Een vereniging dat 70 jaar bestaat kan alleen maar trots zijn op zoveel winnaars! Echt geweldig om te zien hoe iedere week het spelletje weer beleefd wordt door jong en oud. Kom ook eens langs om het mee te maken!