Nieuw seizoen, nieuwe kansen!

Na een maand van intensief trainen staat in het eerste weekend van september de eerste competitiewedstrijden weer op de kalender. Na het verwelkomen van een groot aantal nieuwe leden heeft het bestuur en de teams, na een aantal jaren van afwezigheid, weer een vierde seniorenteam ingeschreven! Een prachtig resultaat en wederom een feit dat de vereniging nog steeds groeiende is. De drie bekerwedstrijden tegen buurtverenigingen Valther Boys, NWVV en Titan zijn door het eerste elftal allemaal met overtuiging gewonnen. Ze zijn dan ook door naar de volgende ronde. Het tweede team heeft gewonnen van KSC en circa 2 uur voor de wedstrijd heeft VKW afgezegd en daardoor is het 2e team ook door naar de volgende ronde.

Het derde en vierde team begint in de 2e week van september aan de competitie en het zaalteam start 9 september met een bekerduel tegen Dalen en speelt zijn eerste thuiswedstrijd op maandag 12 september in Sporthal Emmerhout.

De jeugcombinatie Weerdinge/Valther Boys gaat ook binnenkort weer van start. Na een aantal weekjes trainen zullen ze ook weer aan de competitie gaan beginnen. De trainingen en wedstrijden worden net zoals verleden jaar weer verdeeld in Valthe en in Weerdinge gehouden. Op de website van v.v. Weerdinge staan wekelijks de wedstrijdprogramma’s van alle teams.

En er is nog meer positiefs nieuws te melden! Er is ook weer een dames voetbalteam vertegenwoordigd in Weerdinge. Een vijftien tal enthousiaste dames speelt 7x7 in toernooiverband eens in de maand bij een vereniging uit de poule. Dit betekend een avondvullend voetbalavondje bij de verschillende verenigingen uit de competitie. De eerste voetbalavond is op vrijdag 9 september op sportpark “de Luwte”. Dames succes!

Presentatiekleding en trainingskleding

In juli is het plan gevat om te kijken naar de mogelijkheden om presentatiekleding en trainingskleding aan te schaffen voor de seniorenleden. Aangezien het een hele grote investering is voor de vereniging konden we dit niet verwezenlijken zonder sponsoren en een eigen bijdrage van de leden. Na een belronde langs de sponsoren kunnen we concluderen dat de successen van de vereniging niet onopgemerkte zijn gebleven en gelukkig de gunfactor hiervoor groot is! Hierdoor hebben we afgelopen week een bestelling gedaan van presentatiepakken voor het 1e en 2e elftal en voor alle seniorenelftallen een set trainingskleding. De verwachting is dat iedereen in de maand september  in het nieuw loopt. Ook dit soort acties hoort bij een vereniging waar pit in zit. Bij deze wil het bestuur dan ook alle sponsoren die benaderd zijn enorm bedanken voor hun gulle giften!

De bestelling heeft ook geresulteerd in een lucratief kledingcontract van Hummel, waardoor er binnenkort een webshop wordt geopend waar iedereen met een zeer interessante korting kleding kan bestellen op de website vvweerdinge.nl. Ook al ben je geen lid van de vereniging en je wilt met korting sportkleding aanschaffen houd dan de website in de gaten. In de volgende uitgave van de dorpskrant meer hierover.

Overdracht kleedaccommodaties gemeente/verenigingen

In augustus is de overdracht van de kleedkamers van bekrachtigd door de notaris. De achterstand in het onderhoud van de douches was het tegenhouden van de regeling geen optie als dit al een mogelijkheid was. Het bestuur, samen met andere besturen van veldverenigingen, heeft in onderhandelingen de beste regeling er uit kunnen halen. Er zal aan alle verenigingen een substantieel bedrag worden overgemaakt om toekomstig onderhoud uit te kunnen voeren. Door veel in eigen initiatief en vrijwilligers uit te voeren hopen we binnen afzienbare tijd de eerste 2 kleedkamers te renoveren en in de winterstop of aankomende zomer de andere twee kleedkamers. Door de kosten laag te houden van de renovatie en te investeren in duurzame oplossingen hopen we de energielasten van het douchegebruik te kunnen verlagen en op die manier nog steeds de goedkoopste sportaanbieder van voetbal te blijven in de gemeente Emmen.

Bewaren