De kop is er af….!
Wat een start voor de voetbalvereniging van het nieuwe seizoen! We hebben veel te melden.

Er is heel veel gebeurd in een maand. Op sportief gebied maar ook om het voetbal heen hebben we niet stil gezeten.

Zo zijn er zonnepanelen aangebracht op het sportpark. Samen met de tennisvereniging gaan we door middel van zonne-energie het elektriciteitsverbruik compenseren. Goed voor het milieu en goed voor de portemonnee. Zo hebben we in september al een aantal mooie zonnige dagen gehad en via een app op de telefoon is te zien dat al het verbruik in september gecompenseerd is. We kijken nog naar de mogelijkheden om het via een display te tonen aan het aanwezige publiek.

De vloer van de kantine was ook aan vervanging toe. Het kon slecht schoongemaakt worden en werd op bepaalde plekken dun door slijtage. Op een veilingsite werd een grote partij pvc-vloer aangeboden en daar is met succes op geboden. Er is op een vrijdag en zaterdag hard aan getrokken maar toen lag er 130m2 nieuwe vloer in de kantine. Dit geeft meteen een heel andere uitstraling en we kunnen er weer jaren mee vooruit!

De kleedkamers zijn inmiddels ook door de gemeente overgedragen. We hebben de onderhoudskosten van de aankomende vijf jaren uitgekeerd gekregen en dit bedrag willen we zo goed mogelijk gaan besteden. Als eerste wordt in november en december de kleedkamers worden voorzien van nieuw tegelwerk en leidingwerk. We zullen begin volgend jaar kijken wat er met het resterende budget kan worden verbeterd aan duurzaamheid en energielasten van het gas- en waterverbruik. Door het budget in te zetten voor duurzame oplossingen komt het geld in de toekomst weer terug. We zoeken het dan ook in de installatietechniek. Hopelijk hierover binnenkort meer.

Dan het voetbal! Het eerste is nog steeds ongeslagen na 5 wedstrijden. Een prima prestatie. Of de nieuwe presentatiepakken hieraan bijdragen is een vraag, maar dat de kwaliteiten ervan af druipt is zeker. Op sportief gebied gezien zijn we nog heer en meester geweest op het veld, echter de tegenstanders EMMS en Protos moeten nog komen.

Het tweede heeft zo op het eerste oog de zwaardere tegenstanders al gehad en ook deze wedstrijden met winst afgesloten. Een super prestatie in de 2e klasse na het kampioenschap van vorig jaar.
Het derde team heeft met nog maar 1 punt na 3 wedstrijden het wat lastiger. Maar ook hier zullen de punten nog wel volgen!
Het vierde team zoekt nog naar de vorm en heeft dit nog maar voornamelijk om het trainingsveld gedaan. De tegenstander heeft al eens afgezegd in verband met te weinig spelers maar dit is ook het 3e team al eens overkomen helaas. Doordat spelers geblesseerd raken in andere teams moet er worden doorgeschoven en dan is het laatste team helaas de klos. Als daar ook nog spelers liever in hun bed blijven liggen en de teamgenoten in de steek laten dan kan het voetbalplezier voor de overige teamleden niet worden beleefd in wedstrijdverband. Dus als er nog (clubloze) spelers zijn die een balletje willen trappen meld je aan en tijdens de vrije training op dinsdag of donderdagavond van 19:00 uur tot 21:00 uur en dan kan worden bepaald in welk team je het beste thuishoort!

Naast presentatiepakken is ook de trainingskleding uitgereikt. Door middel van een eigen bijdrage van de spelers en een bijdrage van sponsoren is het mogelijk gemaakt om in dezelfde kleding te kunnen trainen. Een mooie kleurencombinatie van geel en zwart tijdens de wedstrijddagen en zwarte kleding op de training straalt een echte eenheid uit. Mooi om te zien!

Bewaren