Er wordt hard gewerkt…

..aan de toekomst van voetbalvereniging Weerdinge! Er zijn inmiddels al twee douches volledig voorzien van nieuw sanitair en leiding- en tegelwerk. Een derde kleedkamer volgt in de eerste week van november en de scheidsrechterruimte en de laatste kleedkamer zal in december worden uitgevoerd. Met deze planning kunnen alle leden en bezoekers gebruik blijven maken van de kleedkamers en komt het speelschema niet in het gedrang. Het douchewater zal worden bediend door wanddrukkers, zoals ook in zwembaden en de meeste sporthallen wordt gebruikt. Hiermee wordt er ook bespaard op het waterverbruik aangezien een stromende kraan in de oude situatie in de praktijk meer water verbruikt dan dat men gemiddeld drie keer op een drukker drukt. Tevens is de installatie volledig legionella-proof gemaakt aangezien we na de overdracht eigenaar zijn geworden van de installatie en de verantwoordelijkheid niet meer bij de gemeente ligt.

Iedereen op de training is inmiddels voorzien een prachtige set trainingskleding bestaande uit sokken, broek en shirt of trui. Ook de presentatiepakken die gedragen worden tijdens de wedstrijden hebben een zeer professionele uitstraling van dat “geel-zwarte cluppie” uit Weerdinge.

Omdat er doordeweeks getraind wordt op het trainingsveld en er gevoetbald wordt op de twee speelvelden is het niet de bedoeling om het sportpark te gebruiken als hondenuitlaatplek! Met regelmaat worden er eigenaren van honden gezien op het sportveld en er op aangesproken dat het ongewenst gedrag is. We zijn als vrijwilligers erg trots en zuinig op ons sportpark en zouden liever niet zien dat het gebruikt wordt als hondenuitlaatplek. Ook jeugd (wel of geen lid van v.v. Weerdinge) dat graag wil gebruik maken van een doel of grasveld om lekker buiten te voetballen mag dit doen op het trainingsveld en niet op een speelveld. Wilt u dit als lezer van deze tekst overbrengen aan uw (klein)kinderen indien van toepassing?

Dan een update op voetbal gebied. Zo weet het eerste team weer wat verliezen is. Tegen EMMS uit Slagharen ging de wedstrijd nogal ruim verloren met 5-1. Door een enkelbreuk van onze verdediger is het ook nog zo dat de ziekenboeg nog niet leeg raakt en er wat omzettingen gedaan moeten worden in het team. Dit komt het spel vaak niet ten goede en worden de gebruikelijke combinaties binnen de lijnen wat minder goed uitgevoerd dan voorheen. Kans op herstel was er niet want een week later stond de bekerwedstrijd tegen 2e klasser Rolder-Boys op het programma. Voor het oog van de camera van RTVDrenthe werd het uiteindelijk 8-1. Niet een stand waar op voorhand was gerekend. Daarom moesten afgelopen week de wonden worden gelikt en maakt men zich op voor een aantal belangrijke competitiewedstrijden. De top 5 staat zo dicht bij elkaar dat het belangrijk is om aan te blijven haken en de druk er op te houden. Dit wordt de opdracht voor de komende weken!

Het tweede elftal is nog steeds ongeslagen en zelfs in de beker is gewonnen na penalty schieten tegen Hoogeveen 2. Een zeer knappe prestatie van een goed geolied team met een mix van talent en ervaring. Het derde en vierde team begint ook al wat beter te draaien en wordt er met veel plezier de wedstrijden gespeeld. Dat het lastig wordt om wedstrijden wordt door velen onderkent maar door er een grote portie inzet tegenover te zetten is het echt mogelijk om een paar leuke wedstrijden winnend af te sluiten.

De dames spelen in het laatste weekend van oktober de laatste wedstrijden in hun poule. Na de eerste wedstrijden en nu zit een duidelijk verschil. De dames zijn goed ingespeeld op elkaar en hopelijk wordt in de 2e helft van het seizoen de wedstrijden veelvuldig winnend afgesloten. Nog een positief nieuwtje is wel dat er naast een trainingspak sponsor hier ook spoedig een shirtsponsor aan het team zal worden verbonden.

De vijf talentvolle jeugdteams in de leeftijd van 5 jaar tot onder de 19 jaar spelen mee om de 1e plekken of in de middenmoot. Mooi om te zien hoe de jeugd de training in Valthe of in Weerdinge afwerkt. De resultaten zijn soms wat wisselend maar het is goed te zien dat men als team binnen de lijnen van het veld het voor elkaar opneemt en een resultaat nastreefd met plezier en passie voor het spel.