Weer een jaar voorbij! Op naar een nieuwjaar!

Helaas waren we afgelopen maand te laat met het aanleveren van kopij om het nieuws vanuit de vereniging met jullie als lezers van deze dorpskrant te kunnen delen. Het was een wat bewogen periode op het laatst van november, waardoor het helaas niet gelukt is. De reden was dat het bestuur en technische commissie de beslissing heeft moeten nemen om afscheid te nemen van de hoofdtrainer na 3,5 jaren. De goede samenwerking met een groot aantal spelers liep op het einde. Het bestuur en technische commissie heeft zaken moeten afwegen en dan betekend het vaak in de voetballerij dat de samenwerking met de trainer wordt gestopt, voordat leden een keuze gaan maken. Dit gebeurd bij trainers in het betaalde voetbal, maar dus ook bij v.v. Weerdinge.

Daardoor moest er naarstig worden gezocht naar een nieuwe trainer. Omdat de voormalige trainer enkele weken ervoor al had aangegeven na dit seizoen een andere verenigingen te willen zoeken waren er al sollicitatiegesprekken gepland. Doordat het nu iets sneller ging als misschien gewild hebben we toch vlot weer een nieuwe trainer gevonden in de naam van Jan-Marc Bosman. Hij was echter nog trainer van v.v. Emmen 2, maar het bestuur van v.v. Emmen heeft hem alle vrijheid gegeven om als hoofdtrainer bij onze vereniging zijn functie te mogen uitoefenen. We zijn de vereniging Emmen hier zeer dankbaar voor.

Na een avond trainen met de nieuwe trainer stond de eerste derby wedstrijd al op het programma tegen buren EHS’85. Deze wedstrijd werd helaas verloren door enkele omzettingen. Maar na een volle week trainen met een complete selectie werd er thuis met 4-0 gewonnen van DSC’65 voor de camera’s van RTV Drenthe. Een mooie afsluiter zo voor de winterstop na enkele onrustige weken voor trainer en spelers. Op 29 januari wordt er weer gestart vanaf een 3e positie met de eerste wedstrijd van de 2e seizoenshelft. In tussentijd speelt een selectie van spelers de 40e editie van het Protos-Weering toernooi. Op moment van schrijven is men een ronde door en zal de kwartfinale voor de jaarwisseling gespeeld worden in Westerbork.

Het 2e heeft de 3e ronde van de beker helaas niet gehaald in de slotminuten werd een 1-1 wedstrijd verloren in uiteindelijk 4-1 tegen Germanicus 2. Een zeer knappe prestatie als debutant in de 2e klasse. Ook in de competitie werden er 2 wedstrijden verloren waardoor concurrent Nieuw Buinen de eerste positie heeft overgenomen en Weerdinge nog knap 2e staat en op één doelpunt na net geen periodetitel heeft behaald.                             Door het opzeggen van het 4e team wordt 3e team na de winterstop in aantal spelers versterkt en hopen we dat door nog een aantal punten extra worden behaald om het seizoen goed af te sluiten. Door het door selecteren vanuit het 4e team naar andere teams en het wegblijven van spelers waren we helaas genoodzaakt om het 4e team uit te schrijven. We hebben het geprobeerd en gaan voor volgend seizoen alsnog een poging doen als er een aantal extra leden kunnen worden gevonden.

Na een zeer productieve 1e helft van het seizoen bivakkeert de jeugd momenteel in de zaal. De oudste jeugd onder de 19 jaar, is op een middenmoot positie beland. Jeugd onder de 11 jaar is 3e geworden in de eerste competitiehelft, op 3 punten achter de nummer 1. De jeugd onder de 9 jaar is kampioen geworden en dit hebben ze gevierd!

Hierbij de bijdrage van leidster en moeder Alice Lensen van dit succesvolle jeugdteam:

"Ongeslagen kampioen"

Op 26 november speelden de Weerdinge-Valther Boys Combinatie J09-1(voormalig F 1) uit tegen Ter Apel. Een wedstrijd die gewonnen moest worden... en dat lukte  ! Eindstand 1-12. Na het fluitsignaal werd er luid gejoeld en gleden ze met elkaar over het koude gras want nu al was het duidelijk dat ze kampioen zouden worden.  Op 10 december moest er nog een wedstrijd gespeeld worden, maar de tegenstander Dalen had te weinig spelers. De ouders organiseerden die dag  voor het team een leuk kampioensfeestje inclusief spandoeken.

De kinderen kregen allemaal een medaille, een coole sleutelhanger en  de flessen  (kinder) champagne werden ontkurkt. Daarna reed Rob van der Veen de kampioenen luid toeterend  door Weerdinge en Valthe. Als afsluiting trakteerde VV Weerdinge op ranja met patat waarna de kampioenen trots naar huis gingen.

Hierdoor willen we kinderen van de J09-2 bedanken voor het meespelen tijdens wedstrijden waarop we te weinig spelers hadden. Wij trainers en leidsters zijn enorm trots op ons team en hebben genoten van dit leuke team.  Dank jullie wel Sam Walstra, Thies Woltman, Daan Nieboer, Ivar Smeenge, Luco Bos, Luca Kayzer, Duuk Stuulen, Luca Lenssen en Levi Lenssen. Een mooi en sportief nieuw seizoen toegewenst!!!!

Trainers Basilius Dellas en Remon Muntinga, leidsters Astrid Knol en Alice Joling

Hier kan het bestuur van voetbalvereniging zich volledig in vinden! Het is geweldig om te zien dat ouders zo meeleven en willen investeren in de talenten van de kinderen. Dat is tegenwoordig helaas geen vanzelfsprekendheid meer helaas.

Hierbij willen we tenslotte iedereen nog eens uitnodigen om eens een bezoekje te brengen aan ons sportpark in Weerdinge. Bijvoorbeeld voor het bezoeken van een wedstrijd van senioren of jeugd en sociale contacten op te doen of voor het leggen van een kaartje of een gezellige bingo. Op zondag 15 januari vieren we de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie met livemuziek in de kantine vanaf 17:00 uur. Iedereen is welkom om elkaar de beste wensen toe te wensen!

Rest ons nog om iedereen een zeer gelukkig en gezond en sportief 2017 toe te wensen!