Een seizoen met allemaal winnaars!!!

Het is al weer even geleden dat de grootste verenging van het dorp van zich heeft laten horen. Het seizoen is inmiddels ten einde en er is genoeg gebeurd in de tussentijd!

Want wat hebben we een afsluiting van het seizoen gekend! Het eerste elftal is gepromoveerd door in twee duels sterker te zijn dan Bellingwolde! De eerste wedstrijd gingen we in de bus naar Bellingwolde waar we met 1-2 de winst meenemen naar Weerdinge. Hemelvaartsdag was geel-zwart gekleurd op sportpark de Luwte! De wedstrijd werd met 4-1 gewonnen met werkelijk stuk voor stuk schitterende doelpunten. De promotie naar de 3e klasse was een feit. Wat een feest hebben we gevierd met livemuziek samen met feestvierende spelers, leden, familie en overige voetballiefhebbers. Dit ging de volgende dag nog vrolijk door met de spelers, begeleiding en overige belangstellenden van het eerste elftal. Excuses voor de eventuele overlast van muziek in het dorp, maar een zo’n heuglijk feit konden we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Na 6 jaar keert v.v. Weerdinge namelijk terug in de 3e klasse. Een prachtig resultaat voor deze dorpsvereniging!

Ook het tweede elftal had door het kampioenschap van Nieuw Buinen een periodetitel. De eerste wedstrijd was gepland in het weekend dat het team naar Texel ging voor het toernooi. De reis naar Texel ging door maar het toernooi kon niet worden gespeeld. Er moest op zondag worden aangetreden tegen SC Stadspark 2. Geen makkelijke tegenstander en dat werd na een zwaar trainingsweekend wel duidelijk. Het werd 7-0. Op zich niet erg want na het kampioenschap van verleden jaar en een eventuele promotie dit jaar zou het volgend seizoen erg moeilijk maken. Ook het 2e team kon terugkijken op een geslaagd seizoen met uiteindelijk een 4e plek achter Dalen, Raptim en Nieuw-Buinen.

Het 3e team had het wat moeilijker dit seizoen. Ze zijn 3e geworden dit seizoen, maar dan wel van onderaf gezien. Ondanks een matig en onregelmatig seizoen zal het succes volgend seizoen wel weer behaald worden.

Het zaalteam is 3e geworden in de competitie. De laatste wedstrijden zijn met een minimum aantal spelers begonnen door blessures en voorrang voor veldwedstrijden. Desondanks zijn er weer meer punten bij elkaar gespeeld dan vorig seizoen.

En dan de dames! De dames spelen 7x7 en zijn zonder een verliesduel te spelen kampioen geworden na drie van de vier speelrondes te hebben gespeeld.. Deze hechte groep enthousiaste dames zijn na een voetbalseizoen met elkaar getraind en wedstrijden gespeeld te hebben kampioen geworden. Een unicum voor de vereniging waar we heel trots op zijn.

De jeugdteams hebben weer een heel goede 2e seizoenhelft gespeeld. De leden tot 9 jaar zijn kampioen geworden en hebben dit luid toeterend laten weten in het dorp. Een prachtig resultaat voor deze talenten voor de toekomst! De overige jeugdteams hebben dapper meegedaan om de prijzen maar helaas waren de tegenstanders iets sterkers.

Het seizoen is op een aantal toernooitjes na ten einde. Door een aanpassing in de speelkalender van de KNVB begint het seizoen nu later en zal ook later eindigen. We beginnen weer in september en eindigen in het laatste weekend van juni. Een verschuiving van een maand. Op zich logisch aangezien er bij het begin van de voorbereiding en competitie nog veel leden op vakantie zijn en als de velden er het mooist bij liggen in april/mei wordt er al weer gestopt met voetbal.

Als er nog belangstelling is om bij v.v. Weerdinge te spelen neem dan voor 15 juni contact op met een van de leden of bestuursleden. Ze willen je vast verder helpen om lid te worden van deze mooie vereniging!