Nog even en we mogen weer…

Het voetballen is, op een aantal toernooitjes voor senioren en jeugdteams na, al geruime tijd voorbij. De gezamenlijke jeugd van Weerdinge en Valthe heeft, zoals al vele jaren, weer een prachtig zomervoetbalkamp gehad op het sportpark in Valthe. Sport en spel wisselden elkaar gedurende de dagen af en daar horen natuurlijk ook lange nachten zonder veel slaap, veel snoep en zonder tandenpoetsen naar bed bij! De kinderen hebben genoten en het bestuur wil dan ook de ouders en vrijwilligers en sponsoren bedanken voor hun inzet om dit mogelijk te maken voor de kids.

De “transferperiode” voor amateurteams sloot op 15 juni. Dat betekend dat spelers een vrijwillige overgang kunnen maken naar een andere club. Enkele spelers van het eerste elftal van v.v. Weerdinge hebben de keuze gemaakt om hun sportieve doelstellingen elders te beproeven. Een aantal spelers hebben door omstandigheden al eerder hun sportieve inzet moeten staken en hebben nu de kans gehad om zich in te laten schrijven bij een andere club of uit laten schrijven bij Weerdinge. Maar door een actieve technische commissie en hoofdtrainer zijn de vertrokken posities weer ingevuld door een mix van ervaren spelers en jonge talenten te benaderen om voor onze prachtige vereniging te komen spelen. Met de komst van deze kanjers hebben we een prima prestatief team op papier om de 3e klasse in te kunnen en de strijd aan te gaan.

We gaan 30 juni nog officieel afscheid nemen van de vertrekkende spelers met alle elftalspelers, partners, onze zeer belangrijke vrijwilligers, eventuele ouders en vaste supporters bij het Dorpscafe van Henk en Irene aan de Dorpsstraat. We willen ze bedanken voor hun inzet en succes wensen bij hun volgende vereniging.

Omdat een avond feest maken te laat wordt voor onze jeugdleden Mats en Duuk Stuulen wil het bestuur hen  in het bijzonder bedanken voor hun jarenlange lidmaatschap bij onze vereniging. We wensen de broers Stuulen, hun ouders en natuurlijk hun zus veel woon- en sportief plezier in Ter Apel en hopelijk zien we jullie nog eens terug op ons sportpark!

We kunnen alvast aankondigen dat onze verenging meedoet met de Rabobank Clubkas Campagne in de periode van 3 t/m 18 oktober. Dit houd in dat u als klant van de Rabobank een stemcode krijgt per post en we vragen u dan op ons doel te stemmen. Als we op deze manier veel stemmen kunnen ophalen krijgen we een deel van het budget van €100.000 dat de Rabobank hiervoor beschikbaar stelt. We zouden graag het gasverbruik van de kleedkamers willen reduceren door er een andere warmwatervoorziening te installeren. We komen hier na de vakantie in de uitgave van augustus nog uitgebreid op terug.

In dezelfde periode in oktober heeft v.v. Weerdinge zich opgegeven bij de Mediamarkt Emmen voor een E-sport toernooi. Een week lang staat er een Playstation 4 spelconsole in de kantine waar leden en dorpsgenoten hun skills kunnen laten zien in het voetbalspel FIFA18 die in september uitkomt. De beste speler van v.v. Weerdinge op de spelconsole dingt mee naar de finale in november.

Ook hierover meer in augustus!

Het bestuur en hun leden wensen iedereen een hele fijne vakantie toe!