De nadagen van het jaar 2017. Het wordt weer herfst! Het sportpark zal over enkele dagen prachtig rood en geel verkleuren. Een periode breekt aan waarin het blad zal vallen en het weer spannend wordt of er zondags gespeeld kan worden! In Weerdinge vaak wel. De zandachtige ondergrond zorgt er voor dat het water snel infiltreert in de bodem. De velden zijn dan ook vaak gewoon bespeelbaar. Ook het trainingsveld, want die dienen we al twee jaar zelf te onderhouden. Met enkele vrijwilligers en vakkundige kennis op gebied van beluchten, bemesten en inzaaien van Erik Joling wordt het trainingsveld elke week zeer intensief gebruikt. Zelfs intensiever dan het hoofd- en bijvelden van de gemeente. Met dit gegeven mogen we trots zijn dat het elke week weer goed tot redelijk bespeelbaar is! Dank voor een ieder die zich hiervoor inzet!

Ook sportief dienen er nog een paar wedstrijden worden gespeeld voordat er weer gebivakkeerd wordt in de warmte van de gemeentelijke sporthallen. Hopelijk kan ieder team nog een aantal punten behalen om een goede positie te halen voordat het winterstop is. Het eerste elftal heeft alle smaken gehad, Er is twee maal gewonnen, twee verloren en een gelijkspel. Een achtste positie in de ranglijst is op dit moment van schrijven de plek in de 3e klasse. Het is even wennen aan het snellere en technische spel in de nieuwe klasse. Ook tactisch gooit de trainer nog een duit in het zakje. Maar ons eerste elftal heeft ook klasse en er zit nog genoeg weerbaarheid in. Het is nu zaak om een goede uitgangspositie te creëren voor na de winterstop.

Het 2e team had voor dit schrijven nog niet gewonnen. Er werd vele malen nipt verloren, maar dat geldt niet in de voetbalwereld. Tegen Musselkanaal werden thuis de eerste punten behaald van het seizoen. De weg naar boven is ingeslagen zullen we maar zeggen.

Het 3e team weet wat winnen is maar ook wat dik verliezen is. Dubbele cijfers stonden er al eens op het bord maar niet in ons voordeel. Maar wat geeft het. Het is maar vervelend tot 11:45 uur. Daarna wordt het verlies weg gespoeld onder de douche of met wat gerstenat. En verlies verwerk je niet alleen dus doet het 3e team het gezellig in de prachtige kantine met uitzicht op de prachtige herfstkleuren.

De jeugd doet het ook bijzonder goed. De oudste jeugd speelt in de middenmoot mee maar de jeugd eronder speelt mee voor de prijzen. En dat is nu al bijna bekend want de jeugd speelt een halve competitie. Gaat vervolgens in de zaal en hervat in het voorjaar de competitie weer.

De dames hebben onlangs in Angelslo de tweede ronde gespeeld in hun competitie. Helaas waren er niet veel successen te melden. Er werd helaas drie maal met 1-0 verloren. Op naar de volgende speelronde. Een bijkomstigheid is dat vele dames zich gaan inzetten voor de activiteitencommissie. Een mooie ontwikkeling wat het bestuur van harte aanmoedigt.

In oktober hebben we ook de jaarlijkse ledenvergadering weer gehouden. Er werd gemeld dat het bestuur trots is op de vereniging en als we elkaar kunnen helpen dat we dit zullen nalaten om zo het de vrijwilligers wat gemakkelijker te maken. Financieel gezien gaat het ook prima. De inkomsten en uitgaven zijn heel goed beheersbaar en dat is zeer prettig voor de penningmeester. De vereniging is geheel schuldenvrij en dat was wel een moment om even bij stil te staan. Op naar een mooie toekomst!