Nieuwe trainer VV Weerdinge

WEERDINGE – Voetbalvereniging Weerdinge heeft in Jordi Nijgh een opvolger gevonden voor de na dit seizoen stoppende trainer Jan-Marc Bosman.

Na een aantal verkennende gesprekken met Jordi Nijgh en het bestuur en de spelersraad zijn de verdere ambitie en kwaliteiten van de spelersgroep en vereniging besproken. Dit sprak de zeer gemotiveerde trainer uit Stadskanaal aan. Jordi staat sinds 2015 aan het roer bij V.V. Gieterveen. Na de promotie werd Jordi aangesteld als hoofdtrainer en wist hij met de Gieterveense formatie te handhaven als debuterend hoofdtrainer in de vierde klasse op de zondag. De jongste telg uit de zeer bekende voetbalfamilie liet weten dat hij zeer verheugd was in de interesse en de fijne gesprekken die gevoerd zijn met het bestuur en technische commissie. “Jordi is een getalenteerd trainer die mooie prestaties heeft laten zien bij zijn huidige club en zijn verdiensten voor de jeugd van de KNVB en de “Boy Nijgh voetbalschool”, aldus voorzitter Jan Busscher. “We hebben veel vertrouwen in Jordi en zien zijn ambitie en drive terug aan tafel in de gevoerde gesprekken en op het veld. Een prima match!”

De huidige coach van de geel-zwart hemden gaat vanaf komende zomer bezig met een studie, waarbij dit niet te combineren is met de verantwoordelijke taak van het hoofdtrainerschap. Jan-Marc blijft de vereniging wel trouw. Hij neemt per 1 augustus als adviseur deel aan de Technische Commissie van v.v. Weerdinge. Jan-Marc heeft in de drie jaar tijd bij v.v. Weerdinge promotie naar de 3e klasse bewerkstelligd, zijn trainerscursus TC2 behaald en een stabiele plek in de 3e klasse verworven. De huidige 7e plek biedt zelfs nog zicht op een iets hogere klassering in de tweede helft van de competitie!

Met de komst van hoofdtrainer Jordi Nijgh, met Alper Yeter als assistent en Evert Bos als verzorger zijn de functies in de staf ingevuld per het volgende seizoen. Er kan tevens nog worden gemeld dat de 2e selectie van v.v. Weerdinge met het aantrekken van Roelof Pol, nu nog assistent trainer van v.v. Gasselternijveen, een vervanger heeft gevonden voor trainer Egbert Pol. De huidige trainer van de 2e selectie heeft aangegeven aan het eind van seizoen afscheid te willen nemen van het trainersvak en zich op een andere manier verdienstelijk te willen maken voor de vereniging.