Twee nieuwe aanwinsten voor Weerdinge

WEERDINGE – Sander Meertens en Dennie Pol zijn de nieuwe aanwinsten van Weerdinge voor het volgende seizoen. Beide spelers komen over van WKE ’16. De beide neven hadden de wens om met elkaar te kunnen spelen, maar dit was bij hun vorige club helaas door omstandigheden niet meer mogelijk.

De 32-jarige Meertens is een speler die een brok aan ervaring meeneemt naar Weerdinge. Hij speelde in de topklasse voor WKE en won onder andere met deze club het Nederlands kampioenschap voor amateurs, maar ook met clubs als Germanicus, Hoogeveen en in een heel ver verleden Emmen O19 is er altijd op hoog niveau gespeeld. Met Meertens in de as komt er volgend seizoen een speler binnen het team die het spel kan gaan leiden en verdelen, maar hij zal ook een kans om te schieten op het doel van de tegenstander niet nalaten.

Dennie Pol is een grote bekende op sportpark De Luwte. Met Weerdinge is hij al twee keer gepromoveerd. Pol wilde vorig seizoen, na jaren Weerdinge, zijn geluk beproeven bij WKE’16 en samen spelen met neef Sander Meertens. Het is helaas voor hen niet zo gelopen zoals verwacht en met de transfer naar Weerdinge zal de gekoesterde wens alsnog in vervulling kunnen gaan.
De 31-jarige backspeler is ijzersterk in de duels en staat aanvallend ook zijn mannetje. Hij is een harde werker die het vuile werk zeker niet schuwt en beschikt over overzicht en een individuele actie. Beide spelers hebben de eigenschappen om het elftal van volgend seizoen sterker te kunnen maken.

De technische commissie en nieuwbakken trainer vanaf volgend seizoen, Jordi Nijgh, zijn zeer in hun nopjes met de versterkingen. Naar verwachting zal er binnenkort nog meer transfernieuws te verwachten zijn.